Військовий на фронті отримав податковий штраф

Військовослужбовець Андрій Тополя з Харківщини отримав податковий штраф за те, що у лютому та березні 2022 року він, замість того, щоб реєструвати податкові накладні взяв у руки автомат і пішов у джинсах і кросівках.

Про це на сторінці у Фейсбук розповів Валентин Спасибо, адвокат.

У цівільному житті Андрій Тополя займався фермерством. А у 2022 році саме по його полях до Харкова намагалися заходити російські ДРГ. Після цього він невагаючись пішов на захист України.

«Чи міг він туди не йти ? Можливостей вистачало. Але пішов. Бо свідомо і відповідально прийняв таке рішення — боронити свою землю», — пише адвокат.

Зі слів адвоката Валентина Спасибо, Андрій оскаржив рішення до Києва. Але отримав відмову. Бо в Києві вирішили: одною рукою тримай зброю, а другою — реєструй накладні.

«Оскаржили до суду. І знаєте який результат? Суддя Сагайдак відмовив у позові на тій підставі, що старший сержант Тополя не довів, що він не мав можливості виконувати свої податкові зобовʼязання. Як він мав це доводити — суддя Сагайдак не написав», — додав адвокат.

Як пише Валентин Спасибо, якщо буде потрібно — підуть і до Європейського суду. І потім повернуться з питаннями до судді Сагайдака про те, куди він дивився, коли приймав своє «рішення».

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.