Ветеран з села Турʼя отримав грант на вирощування лохини

Ветеран Ігор Фінюк з села Турʼя Рівненської області почав займатись ягідництвом. Наразі в обробітку родини 2 га землі. Тут вирощують 6 сортів лохини: є куплені саджанці, а також власної селекції.

За грантові кошти, а це 500 тис. грн, придбали додаткових 1200 сертифікованих саджанців лохини, дробилку, що дозволить робити щепу для підсипання кущів, насос потужністю 7,5 кВт, господарські інструменти та добрива. 

Про родинний бізнес розповіли у Рівненській ОДА.

Ще у 2019 році родина Фінюк взяла у власність для ведення особистого сільського господарства поле, розташоване на території колишнього колгоспу. 

«На розчищеній від чагарників ділянці висадили перші саджанці малини та лохини. Встановили систему поливу, адже ці культури потребують особливого догляду. Минулого року ми із 50 соток зібрали десь 400 кг лохини», — розповідає Ігор Фінюк.

Дізнавшись про програму держпідтримки ветеранського бізнесу, родина Фінюк звернулася до Дубенської райдержадміністрації за допомогою у написанні проєктної заявки. 

«Маємо вже своїх постійних клієнтів, здаємо ягоди в заклади харчування як на Дубенщині, так і в сусідній Кременеччині», — додає зазначає син ветерана Андрій.

До обробітку та збору лохини планують залучити ще 6 місцевих жителів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.