У селі Бутенки запрацювала автентична сироварня

Фермерське господарство «Фортуна-2015», що орендувало в селі Бутенки МАФ, планує запустити власне виробництво сиру із власної сировини. На Фермі нині утримують 82 корови, з них — 24 дійні.

Про це повідомляє видання Ужгородка.

Вісім років тому жителі міста Кобеляки, що на Полтавщині, — подружжя Катерина та Владислав Скрильники — відкрили своє фермерське господарство. Від реалізації молока молокозаводам ферма все більше переорієнтовується на місцевого споживача. Обладнання придбали завдяки міжнародним грантовим програмам. Формувати ж стадо подружжя розпочали з 4 корів, яких нам подарували рідні.

«Завдяки проєктам USAID (Агентства США з міжнародного розвитку) та за підтримки Проєкту розвитку підприємництва для постраждалого від війни сільського населення в Україні WeProsper, який реалізували Дніпропетровська обласна громадська організація «Сільськогосподарська консультаційна служба» і громадська спілка «Бізнес-мережа сільських жінок» у партнерстві з SOCODEVI, вдалося, зібрати омріяне обладнання для сироваріння», — розповідає подружжя. 

Тепер частину молока у ФГ «Фортуна-2015» переробляють на італійських заквасках на бринзу й передають як благодійну допомогу для потреб місцевої громади (у межах 20-30 кілограмів щомісяця). Так само діляться молоком та вершками. 

У березні цього року завдяки швейцарській програмі Катерина та Владислав опанували секрети приготування французького м’якого сиру брі та італійського напівм’якого сиру качотта

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.