Новонароджене теля на відгодовування може коштувати до 5 тисяч гривень — думка

Власники худоби можуть виручити до 5 тисяч гривень за новонароджене теля. Трейдери кажуть, станом на квітень актуальна ціна 80 грн/кг живої ваги.

Про це стало відомо під час моніторингу соцмережі, пише Zemliak.com.

Думки людей розійшлись. Хтось вказав, що продали 4-денне теля за 4000 грн, то ж місячне треба продавати, як мінімум, за 7000 грн, однак інші зазначають, що за таку суму не куплять — дорого.

В соціальних мережах люди почали обговорювати по якій ціні краще продати молоде теля. Як зазначили в коментарях, на даний час середня ціна на м'ясо теля 80 гр за кг, однак з віком вартість зростає, оскільки йдуть витрати на відгодівлю.

«У мене 14 березня бичок родився, 19 березня вже поїхав до нових господарів. 120 км, в одну сторону, то ж забрали за 4000 грн», — коментує в соцмережі Катерина.

Також зазначено, місячне теля можна продати за 4500 грн, а двотижневе продавали за 5 тис грн. Ймовірно, ціновий показник визначається відповідно від регіону, умов тримання та прорахунків витрат на годування.

Все ж досвідні власники худоби рекомендують продавати телят у ранньому віці, ймовірно до місяця, та і мета продажі грає роль — на відгодівлю чи на забій. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.