Вінницька громада закупила потужний генератор для військових на фронті

Голова Вінницької громади Сергій Моргунов разом із секретарем міської ради Павлом Яблонським передали бійцям 28 омбр імені Лицарів Зимового Походу генератор потужністю 150 кВт, п’ять монокулярів тепловізійних та стільки ж блоків багатоканальної швидкої зарядки Bandera Power.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Ми поспілкувалися з представниками військової частини. З останніми обстрілами росіян вони зазнали значного руйнування енергетичної інфраструктури. Тому попросили саме такий генератор», — говорить Сергій Моргунов. 

Командир роти матеріального забезпечення 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Сергій Журжа розповів, генератор військові використовуватимуть на позиціях, що розташовані трохи далі від лінії розмежування. Ним будуть забезпечувати також цивільних, адже ворог майже повністю зруйнував енергетичну інфраструктуру на східному напрямку.

Окрім генератора, передали військовим також тепловізори та зарядні станції Bandera Power. Останні є безшумними, їх можна використовувати на передових позиціях.

Зазначається, бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: безпека та оборона, стійкість, турбота. На пріоритет «безпека та оборона» передбачили майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.