В Україні створили Асоціацію селекціонерів бурої худоби

На Сумщині запрацювала «Асоціація селекціонерів бурої худоби України». Діяльність Асоціації покликана на забезпечення наукової підтримки аграрного сектору економіки.

Про це повідомляється на головному сайті Сумського Національного  Аграрного Університету .

Ініціатором початку роботи став ректор Сумського національного аграрного університету, академік НААН України Володимир Ладика. 

«Хотів би відмітити, що обʼєднання, покликане забезпечити повноцінний діалог з органами державної влади, зокрема Міністерством аграрної політики України, щодо розвитку галузі тваринництва, збереження генетичного потенціалу та вирішення продовольчої безпеки», — зазначає Ладика.

У 2023 році, вперше за багато років для підтримки господарств, які займаються молочним скотарством з обласного бюджету було виділено майже 14 мільйонів гривень. Ці кошти спрямовувались як на покращення генофонду поголів’я, так і на утримання корів, підвищення якості сировини, придбання обладнання.

За даними департаменту агропромислового комплексу Сумської ОДА поголівʼя великої рогатої худоби скоротилося на 8% порівняно з часом до початку повномасштабного вторгнення. Саме цю проблему й мають на меті вирішити Учасники Асоціації.

Головою Асоціації є Анатолій  Клименко, а його заступниками — Володимир Тютюн та Богдан Думенко.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.