Ферма з Черкащини в умовах війни збільшила молочне стадо

На фермі у селі Хрущівка, що на Черкащині, на чверть стало більше корів. Станом на вересень 2023 року — 900 корів. Раніше було 700. Протягом року поголів’я збільшили на 25%.

Про це передає Суспільне.

Цьогоріч об’єми заготівлі зеленого корму збільшили. Усе тому, що у господарстві додалося поголів’я. Наразі на фермі утримують усього 900 корів, 800 з них — дійних.

«Наростили поголів’я ми суто шляхом власного відтворення. За рік ми збільшили на 200 голів фуражного поголів’я, почали будувати прості конструктивні навіси для утримання дійних корів, оскільки грандіозні мають дуже великі затрати. Ми на сьогодні обходимося простим і дешевим рішенням», — поділився Карен Дарчинян, заступник директора з тваринництва сільгосптовариства у селі Хрущівка

За його словами, збільшилося виробництво молока не лише через збільшення поголів’я, а й внаслідок оптимізації раціонів, роботи з людьми, технологічними картами, дотримання всіх умов, контроль всіх процесів на кожному етапі виробництва. На сьогодні середній надій молока становить від 23 до 25 тонн у день.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.