В Україні допомагатимуть новачкам створити власну ферму

Малі фермерські господарства сімейного типу і трохи більші, із залученням кількох працівників, мають стати основним напрямком розвитку сільськогосподарського виробництва в Україні. 

У результаті тривалих аналітичних досліджень виник задум створити унікальну платформу «Ферма 3000», яка, враховуючи поточну ситуацію та фінансові спроможності, зможе надати кожному кандидату у власники фермерського господарства кілька варіантів таких господарств «під ключ».

Про це розповів Олександр Длігач, інженер-винахідник.

«Основними напрямками фермерських господарств будуть рослинництво, велика рогата худоба, свинарство, вівчарство, козине господарство, птахоферма, аквакультура», — розповів Олександр Длігач.

Як він зазначає, це початковий перелік напрямів. У процесі узгодження позицій профільних інститутів можна буде розробити критерії і спроєктувати параметри фермерських господарств різної направленості та продуктивності.

Держава і звичайні українці від впровадження платформи матимуть такі здобутки:

  • не тільки відновлення сільських населених пунктів, а й сучасна модернізація сільськогосподарського виробництва в Україні
  • залучення у висококласне сільськогосподарське виробництво кваліфікованих та мотивованих кадрів
  • адресна та кваліфікована фінансова підтримка від світового співтовариства в розробці, створенні та впровадженні в регіонах України сучасного сільськогосподарського кластера в середмісті Європи з морським узбережжям довжиною 1 355 км, що може слугувати відправними шляхами для багатьох країн світу.

Зазначається, платформа Ферма 3000 — це унікальна можливість не реанімувати, а глибоко модернізувати українське сільське господарство з урахуванням світових реалій.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.