Фермер з Чернігівщини доставляв молочку селянам під обстрілами

Під час боїв фермер Михайло Травецький, з Чернігівщини, розвозив їжу людям у бомбосховища, доглядав унікальні породи корів.

З 24 лютого 2022 року він живе на власній «Велесовій фермі», розташованій у яру селища Красляни, неподалік Прилук.

Про це пише Life.liga.net 

«Зараз проїжджаю місця, де йшли останні бої, коли окупанти відступали від Чернігівської області. Між Прилуками та Ніжином стояли великі угруповання. Тут палили цілі ворожі колони», — говорить Михайло Травецький.

В ніч з 23 на 24 лютого Михайло ночував на фермі, тому що залишив машину на СТО неподалік. Прокинувся від дзвінка дружини: «Почалась війна. Бомблять всюди. Це вторгнення». Згодом сам почув відлуння вибухів.

Незважаючи на бойові дії, Михайло возив молочні продукти на блокпости, до Прилуків та сусідніх сіл, доглядав тварин, а після відступу російських військ з області — продовжив активно розвивати ферму, молочний та ветеринарний бізнес.

«Ціни не було. Хто не мав грошей, брав просто так. Хто міг купити, давав хоч щось, щоб я міг купити зерно та сіно. А потім і з цим стало тяжко», — додав Михайло.

Також Михайло пригадує, кожне вивезення молока — дорога життя. Виїжджає із села, проїжджає блокпости, виють сирени, всі у бомбосховищах. Стріляє, гримить, а він везе молоко.

В один із таких виїздів Михайло потрапив в епіцентр бойових дій. Дуло ворожої техніки націлилось на машину. Однак так і не влучило в ціль.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.