USAID АГРО надає фермерам насіння соняшника та добрива

В ДАР з 1 березня 2023 року відкрито подачу заявок на отримання допомоги від USAID. Заявники зможуть обрати один з трьох видів допомоги: мінеральні добрива для підживлення озимих культур АБО мінеральні добрива для основного та припосівного внесення на ярі культури АБО насіння соняшнику (призначене для класичної технології вирощування).

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Заявниками можуть бути виробники сільськогосподарської продукції, які відповідають наступним критеріям:

  • Зареєстровані як юридичні особи, або фізичні особи — підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства
  • Мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га, розташовані на неокупованій території в наступних областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська
  • Зареєстровані у Державному Аграрному Реєстрі (ДАР) https://www.dar.gov.ua/, та заповнили профіль з контактними даними. 

«Станом на дату подання заявки фактично не перебувають та не провадять свою господарську діяльність на тимчасово окупованій території України (Автономна Республіка Крим та м. Севастополь) або на територіях, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), або на територіях, на яких ведуться бойові дії відповідно до списку, затвердженого Мінреінтеграції (Наказ від 22 грудня 2022 року №309 «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією»)», — ідеться у повідомленні. 

Заявники зможуть обрати один з трьох видів допомоги:

  • тонну мінеральних добрив для підживлення озимих культур (Сульфат амонію ((NH4)2SO4),  Nitrogen 21%, Sulfur 24%)
  • тонну мінеральних добрив для основного та припосівного внесення на ярі культури (Нітроамофоска NPK 16:16:16 або Карбамід (СО(NH2)2), Nitrogen 46,2%)
  • до 25 посівних одиниць насіння соняшнику компанії Лімагрейн (гібриди, призначені для класичної технології вирощування). 

Залежно від площі землі в обробітку, Заявник може отримати до 25 посівних одиниць соняшника:

  • якщо Заявник має в обробітку від 5 до 49 га, кількість посівних одиниць розраховуватиметься пропорційно кількісті га в обробітку (1 посівна одиниця = 2 га)
  • якщо Заявник має в обробітку від 49 до 500 га. Заявник може отримати 25 посівних одиниць.

Заявники отримають також інформацію щодо ефективного застосування вказаних засобів для належного використання високоякісних матеріалів та передових технологій виробництва, а також інформацію щодо технологічних особливостей вирощування відповідно до сорту/гібриду та ґрунтово-кліматичних факторів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.