Майже 300 молочних ферм отримали гуманітарку від Швейцарії

У межах швейцарського гуманітарного проєкту 296 молочних господарств з чотирьох областей України отримали гуманітарну допомогу у вигляді засобів забезпечення гігієни виробництва.

Про це йдеться в інформації Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Загальний бюджет гуманітарного проєкту складав 2,5 млн швейцарських франків (близько 100 млн грн), у межах якого допомогу отримали 296 господарств у чотирьох областях: Сумській, Чернігівській, Харківській та Київській», — ідеться у повідомленні.

Зазначається, що 31 січня 2023 року завершилася реалізація другої фази швейцарського гуманітарного проєкту.

Повідомляється, задля збереження виробничого потенціалу слідом за деокупацією територій 64 господарства в межах гуманітарного проєкту отримали необхідні засоби миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та після доїльної обробки вимені, серветки для гігієни вимені, рукавички, молочні фільтри, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектанти для тваринницьких приміщень тощо, що покриє у повній мірі їхню квартальну потребу.

Гуманітарний проєкт фінансується урядом Швейцарії для підтримки господарств з виробництва молока в тих регіонах, що постраждали від бойових дій. На першому етапі проєкт реалізовувався у трьох областях: Чернігівській, Київській та Сумській. Восени 2022 року стартував другий етап проєкту у межах якого допомога надавалась господарствам Харківської області.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.