Ціна на цибулю рекордно виросла

На початку лютого відпускні ціни на цибулю в Україні встановили черговий рекорд, подолавши рубіж 30 грн/кг ($0,82/кг), повідомляє East-fruit.com. 

«При цьому не залишається сумнівів, що підвищення в даному сегменті зберігатиметься й надалі, оскільки на цю продукцію зберігається ажіотажний попит, а запаси цибулі у багатьох українських господарствах вже практично вичерпані», — повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Повідомляється, відпускні ціни на цибулю вже зросли до 30-35 грн/кг ($0,82-0,96/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому цінник 35 грн/кг ($0,96/кг) сьогодні є рекордним за всю історію незалежності України й порівняно з минулим роком відпускні ціни в даному сегменті зросли в середньому в 4 рази.

«Осоновною причиною здорожчання стали постійні перебої з електроенергією, через які стала непридатною значна частина цибулі в сховищах. Саме тому сьогодні учасники ринку вже говорять про дефіцит пропозиції даної продукції на українському ринку», — інформують аналітики.

При цьому розраховувати на постачання імпортної цибулі не варто, оскільки більшість країн Центральної Азії суттєво скоротили постачання цієї продукції на зовнішні ринки.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.