Сімейні молочні ферми у воєнний стан збільшили кількість господарств

Попри війну сітка сімейних молочних ферм за 2022 рік зросла ще на 20 господарств й сягнула 172.

Про це повідомляє пресслужба проекту.

«Найбільше нових учасників прийшло в проєкт з Хмельницької, Волинської, Полтавської областей. Однак на час війни команда «Сімейних молочних ферм» не планує активно розширювати сітку по всій Україні».

Основна увага буде зосереджена на підтримці діючих учасників та розвитку сімейних молочних ферм у західних регіонах.

Зазначається, що зростання сітки дало можливість не тільки зберегти, а й збільшити поголів’я ВРХ в проєкті на 22%.  Крім цього, на 1% зросло поголів’я основного стада на промисловій фермі проєкту. 

Хороші показники отримав проєкт «Сімейні молочні ферми» і по виробництву молока. Надої на фуражну корову на промисловій фермі зросли на 10% (до 8 700 л на рік), середні надої в сітці ферм склали 4 800 л на рік.

Зростання виробництва молока було досягнуто не лише внаслідок збільшення поголів’я, а й через годування корів монокормом. Виробництво останнього було налагоджене на базі кормоцентру, що знаходиться в с. Здовбиця (Рівненська обл). Принцип його дії досить простий: тварина під час годівлі споживає змішаний збалансований корм, де є всі необхідні поживні речовини, які позитивно впливають на підвищення надоїв молока та збільшення маси.

Крім виробництва молока, у 2022 році проєктом «Сімейні молочні ферми» було розширено сітку сироварень, запроваджено виробництво компосту та активно впроваджувались навчальні заходи для фермерів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.