На Тернопільщині подружжя вирощує 20 сортів органічного батату

Молода сім'я Назар та Оля Палагнюк із селища Товсте на Тернопільщині два роки тому створили сімейну органічну ферму Ecobatat. Вони вирощують батат різних сортів та розсаду з нього.

За освітою Оля еколог, тому як ніхто знає про вплив сучасного сільського господарства на ґрунти і здоров'я людей. Тому вони вирішили не використовувати жодної хімії у своїй справі та дотримуватися виключно принципів органічного землеробства.

Про це ідеться на офіційній сторінці фермерів у Фейсбук.

Молоді фермери створили власний органічний бізнес на бататі. Продають врожай через інтернет та розповідають в соц мережах про досвід вирощування.

Також подружжя не тільки вирощує бабат, а й створила власний асортимент страв з нього: панкейки, млинці, мафіни, торти, різні варіанти обжарювання, батат фрі, начинка до пиріжків, котлети, брауні, млинці, печиво, пудинги та багато іншого. 

«Найголовнішою ознакою того, коли треба садити батат є температура ґрунту, вона має бути не менше ніж 16 градусів і вдень і вночі. Зазвичай це кінець травня-початок червня», — діляться фермери. 

За словами господині Олі, ще одним важливим моментом є відсутність загрози зворотних заморозків. Навіть найменший холод це стрес для батату і він може і не загинути, але вже не дати врожаю або дати мінімум. 

«Ми починаємо висаджувати батат в останніх числах травня і до середини червня», — додає Оля.

Каже, терміни висаджування розсади залежать від умов регіону. Переглянути асортимент та замовити у них можна заповнивши гугл-форму за посиланням.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.