Колишній очільник МЗС планує вирощувати овець

Колишній очільник МЗС України Дмитро Кулеба планує зайнятись вирощуванням овець. Ферму планує облаштувати на обійсті батьківської хати на Полтавщині.

Про це посадовець розповів у відеоінтерв'ю відомій блогерці Раміні Есхакзай.

У планах створити овечу ферму, але це буде не маштабний проєкт, як мінімум, щоб дати людям роботу та оживити село, щоб це стало реальним прикладом відродження сільської місцевості. Також Дмитро з дружиною хочуть створити виробництво овечого сиру.

«Це село, де народився мій батько. Тут я провів певну частину свого життя. Влітку місяць міг тут прожити. Ще був у сусідніх Ромнах у інших дідуся та бабусі. Загалом це місце, де народилася значна частина мене», — коментує Дмитро своє бажання жити в селі.

За словами Дмитра, думка про ферму народилася ще за часів коли він був міністром, оскільки Дмитро хоче, щоб село жило, а не помирало.  

«Ми плануємо відремонтувати будинок, зробити його комфортним для життя та з рештою переїхати сюди жити. Зараз в селі живе кілька десятків похилих людей, на все село тільки дві дитини»,  — каже Дмитро.

Також Дмитро Кулеба порівняв батьківську хату з будинками в Санторині (Греція), оскільки оздоблена білим кольором. Каже, там так захоплюються білими будинками, то ж хоче щоб і на Полтавщині в селі так само було. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.