Пенсіонер з Прикарпаття виготовляє козяче масло гхі

У селі Воскресинці, що на Івано-Франківщині, розташована ферма, де виготовляють масло гхі. Власник Роман, тримає майже 60 кіз, а особливість такого масла полягає в тому, що воно топлене, отже очищене. 

Технологія походження виготовлення масла гхі походить з Індії.

Про це передає видання Галка.

На батьківській території Роман вирішив побудувати будиночок для відпочинку. Тоді ж чоловік зіткнувся з проблемою: територія велика, а косити немає кому. Тому й вирішив завести кілька кіз, аби ті допомагали з благоустроєм території. Проте догляд за козами швидко став новим хобі чоловіка.

«Спочатку було три кози англо-нубійської породи, потім докупив ще декілька. Пізніше кози почали розмножуватися на місці, а їх чисельність швидко зросла. Тепер на трьох гектарах землі тримаю близько 60 кіз двох порід: англо-нубійську та ламанча», — розповів Роман.

Також чоловік ділиться, зараз у нього немає багато землі, але кругом не обробляються дуже багато ділянок. Люди свої ділянки не використовують, тому він поки що тут собі сіно заготовляє.

Минулого року чоловік виробляв з молока сири: пармезан, чеддер, парменталь, цьогоріч — вирішили робити масло. Каже, воно і зберігається краще, і для здоров’я корисніше.

Сир гхі не містить білка й інших домішок, лише чистий жир. Гхі може зберігатись в холодильнику до півтора року, воно не має запахів, присмаків, як можуть бути у звичайного масла.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.