На Сумщині виготовляють сир зі смаком вина

Українська гастро-мануфактура Pastourelle з виробничими потужностями у заповідних місцях Мезінського національного природного парку (Сумська область) створює козячий сир з пліснявою, омитий у вині. Сир отримав назву «Алтинчіз Ред» та створюється за французькими технологіями й дозріває 4–5 тижнів. 

Про це стало відомо від Newfood.

Протягом дозрівання сир омивають визрівшим розчином бактерій та червоним вином, у результаті чого на сирі утворюється міцна темно-фіолетова скоринка з незначною пліснявою, та формується унікальний смак і колір.

Як зазначають самі виробники, сир має майже «тваринний» аромат — землі, підвалу, скошеної трави. Після споживання у роті лишається легка солодкість з горіховим відтінком.

«Використовуючи тільки незбиране молоко вищого ґатунку, плісняву культуру французського походження, традиційне піклування про сири на кожному етапі виробництва, дотримання світових стандартів безпеки — створюємо унікальні та оригінальні сири Pastourelle», — кажуть сировари. 

Також Pastourelle виготовляє вершковий м’який рожевий брі Brize Rose у благородній плісняві. Це — інтерпретація класичного французькому рецепту. Сир має білу плісняву та рожевий колір у розрізі завдяки додаванню натурального карміну.

Для камамбер з попелом, у процесі дозрівання якого сировари кілька разів панірують сир у попелі фруктових дерев.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.