Для раннього врожаю огірків варто обрати гібриди

Досвідчені садівники радять для раннього посіву огірків на розсаду вибирати насіння гібридів, бо вони більш стійкі до несприятливих умов. 

Від приблизної дати висаджування розсади в ґрунт відраховують вік розсади (ідеально для висадки — 25-30 днів після сходів) плюс 5-7 днів на її пророщування. Ультраранні сорти починають родити через 2-3 тижні після пересадки розсади у парник чи теплицю. Отже, щоб збирати врожай вже у двадцятих числах травня, треба посіяти насіння огірків на розсаду в період з 25 березня по 1 квітня, пише Zemliak.com.

При ранній висадці розсади огірків може виникнути багато перешкод: це недостатня кількість сонця на підвіконні, занадто високі температури в оселі, занадто низькі — при висаджуванні розсади в теплицю чи парник. Для цього обирають гібриди.

Ідеально обрати для посіву на розсаду попередньо оброблене виробником насіння огірків, воно сходить швидко та не вимагає ніяких маніпуляцій на кшталт протравлювання у фунгіциді чи замочування в стимуляторі росту. Кожна така насінина, зазвичай, ніби вкрита кольоровою глазур’ю (червоною, зеленою, голубою тощо).

«Зважаючи на те, що розсада огірків буде висаджуватися в теплицю чи парник, потрібно обирати тільки самозапильні огірки», — додали городники.

Для раннього врожаю огірків варто висівати насіння одразу в окремі місткості діаметром від 9 до 12 см, щоб мінімізувати травми коренів. Рослини повинні за місяць часу наростити сильне і потужне коріння. Добре використати торф’яні горщики чи одноразові мішечки для розсади з агроволокна, які, коли розсада почне активно зростати, можна разом з рослинами просто переставити у більшу місткість з ґрунтом.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2024

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.