Підприємець з Житомирщини відкрив сироварню в селі

У селі Великий Браталів Любарської громади, що на Житомирщині, сировар Сергій Іванкевич відкрив крафтове виробництво «Браталівська сироварня».
В асортименті продукції є понад 30 видів авторського сиру, який виготовляють з додаванням різних трав, пажитника, аджики, у виноградному листі.

Про це стало відомо з сюжету Суспільного.

Зокрема, є сир із бузиною, медом, томатами. Усі ці види мають територіальну прив’язку до місцевості. Готову продукцію сировар зберігає у спеціально облаштованому погребі.

«У нас сири різних розмірів та різної форми. Сири виготовляємо за європейськими технологіями, але для деяких змінюємо назви — для того, щоб було зрозуміліше, що вони з нашої місцини, тобто із Любарщини. Виготовляємо сир «Канестрато», в який додаємо пажитник. Це спеція, яка дає післясмак волоського горіху. Дуже смачний. Це, мабуть, один із тих наших авторських сирів, який подобається усім: і гурманам, і звичайним споживачам», — розповів Сергій Іванкевич.

За словами Сергія Іванкевича, варіння сиру на професійній основі він розпочав із літа минулого року. І це була його давня мрія. Підприємець розповів, що виробничий процес йому допомогли налагодити сировари із Бердянська.

«Влітку 2022 року я познайомився із відомими сироварами з Бердянська, які майже 15 років займаються сироварінням. Вони, власне, і допомогли мені реалізувати мій проєкт-мрію та відкрити сироварню. Також допомогли із постачанням технологій», — сказав Сергій Іванкевич.

Зі слів сировара, щодня технологи на виробництві переробляють до 500 літрів коров’ячого молока та виготовляють 45 кілограмів продукції.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.