На Черкащині господар вирощує кавуни по 20 кг

Підприємець з міста Звенигородка, що на Черкащині, Руслан Кармоліта за зиму через інтернет освоїв прискорений курс вирощування баштанних та взявся вирощувати власні кавуни, дині, перці, баклажани.

Про це розповідає обласне видання Вісті Черкащини.

«Спершу ми пророщували насіння у теплицях, згодом розсаду за допомогою помічників висадили у відкритий ґрунт. Наші кавуни великі, соковиті, солодкі, від 7 до 21 з лишком кілограмів, але нітратів у них — нуль. На цьому й стоїмо. Боремось, щоб наша городина була екологічною, щоб її без неприємних наслідків і в задоволення могли куштувати і дорослі, й діти», — зазначив Руслан Кармоліта.

Додає, насіння закуповував тільки в перевірених авторитетних постачальників.

У власності чоловіка 2 га землі, тож він вирішив на ній працювати. Підійшов до роботи серйозно: вивчив типи своїх ґрунтів, робив аналізи у Черкасах, з’ясував, де, на якій ділянці, якого добрива не вистачає, потім відповідно підживлював. 

Чоловік має три вищі освіти: економіста, менеджера та бухгалтера. Працював у земельному відділі, але з часом зрозумів, що робота чиновника, з нормованим робочим днем, костюмом з краваткою, йому не до снаги, не цікава. 

«Маю оптово-роздрібну точку «Мікс» у Звенигородці, нині ж вирішив відкрити ще одну власну справу: вирощувати якісну городину для земляків. Помічницею та порадницею стала дружина — Леся Миронюк», — розповів чоловік.

За його словами, під час росту велику увагу приділяли процесу вегетації, щоб стебла були здоровими й міцними, слідкували, аби рослини не хворіли, борючись із захворюваннями та шкідниками, видаляли надлишкові плоди, щоб решта краще розвивались.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.