Підприємець з села Кудрівці відкрив крафтову сироварню

Житель села Кудрівці, що на Чернігівщині, Роман Солодаренко ініціював відкриття крафтової сироварні. Незабаром мине рік, як Кудрівські сири вийшли на ринок України.

Загалом у Кудрівці виро­бляється 4 види твердих сирів: «Слов'янський», Слобожанський», «Гауда», «Грюнвальд», а також 4 види бринзи, моцарели та моцареловий рулет.

Про це пише Портал Чернігова.

Крафтові сири — це якісні сири, вироблені завдяки ручній праці лише на молоці та заквасці, окремі види — з додаванням паприки, трав, спецій та гуньби. Крафтові сири вважаються якіснішими і смачнішими, ніж звичайні фабричні.

«Наша міні-сироварня має не вели­кі потужності виробництва. За місяць ми переробляємо близько 7 тонн молока. При цьому забез­печуємо селян грошима. Плануємо збіль­шувати виробництво, щоб забезпечити ще більше фермерів-селян доходом від їх господарства. Оскільки наша першочергова мета — це переробити молоко кудрівчан», — каже Арсен Булавка, керівник виробництва.

Місцева жителька Валентина, яка приймає молоко, добре знає своїх постачальників, бо всі вони її односельці. Довіряє всім, але і перевіряє молоко, яке принесли, така вже в неї ро­бота. 

«Нині контингент постійний, порядний, з якими склались довготривалі партнерські відносини. Тому у сировині вагатися не слід. Звідси випливає й висновок про те, що готові сири — це тільки натуральний, високої якості продукт. А от ціна народна — від 210 грн за кілограм справжнього сиру», — розповіла валентина. 

Всі сири виготовлені виключно за оригі­нальною рецептурою і тільки з натурального коров'ячого молока ви­сокої якості без консервантів та штучних добавок. «Старий хрич» — це копчений твердий сир. Моцареловий рулет із час­ничком, томатами та базиліком. «Чечіль» копчений — це неперевершений сир з не­повторним смаком. Фермерська брин­за дуже ніжна та має горіховий після- смак. Фермерська моцарела ідеально підходить для приготування піци, салатів, бутербродів.

Крім сирів, компанія «Кудрівські сири» випускає вершкове масло та шоколадне масло.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.