На Миколаївщині планують відновити зруйноване виробництво томатної пасти

Після 9 місяців в окупації, компанія виробник томатної пасти Agrofusion планує відновити свою роботу вже найближчої весни.

Компанія має три заводи на півдні України та головний офіс у Миколаєві, місті, якому Данія зобов’язалася допомогти у реконструкції.

Про це пише Федерація роботодавців України.

Компанія є третя за величиною виробник томатної пасти в Європі. Завод пережив 16 російських атак, і сліди видно й досі.

У кількох місцях снаряди пробили великі діри в бетонній покрівлі величезного підприємства. Осколками розбиті плити будівель, зруйновані деталі машин, у вікнах — кульові діри, крізь діри в даху відкривається вид на блакитне зимове небо.

«Фабрика працювала весь час — лише на тиждень довелося зупинити виробництво. Після того, як виробництво запущено, зупинити машину і дорого, і обтяжливо. Бажано, щоб завод працював 24 години на добу, тому працівники віконні секції закрили чорною поліетиленовою плівкою, щоб російські дрони не могли виявити, що завод працює», — розповідає Сергій Сипко, власник заводу  Agrofusion.

Сергій Сипко склав перелік обладнання, яке потребує оновлення. У списку постачальників також є данські компанії, і тепер батько з сином сподіваються, що вдасться домовитися про поставку техніки, але з оплатою не раніше ніж через рік — і це з відсотками.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.