Учасники єРобота з розвитку садівництва почали отримувати фінансування

Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало 32 накази щодо надання грантів на загальну суму — 147 545 000 грн.

Про це інформує прес служба Міністерства.

Перші кошти грантів вже почали надходити на рахунки учасників програми. Зокрема, фінансування вже отримали фермерські господарства з Чернівецької та Київської областей.

Станом на кінець вересня учасниками проекту є аграрії із 14 регіонів України (Одеський, Полтавський, Івано-Франківський, Київський, Львівський, Волинський, Чернівецький, Закарпатський, Черкаський, Рівненський, Хмельницький, Житомирський, Тернопільський та Дніпропетровський). 

«Загальна площа господарств-учасників — 477,74 га. Суми грантів залежно від площі становлять від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача. До Мінагрополітики від Ощадбанку надійшли вже 110 заявок, з них — 32 погоджено», — ідеться у повідомленні.

За умовами програми площі угідь для розвитку чи створення саду мають варіюватися від 1 до 25 га.

Також серед основних вимог програми є створення робочих місць згідно з умовами, які передбачені в Порядку надання коштів. Крім того, проект передбачає співфінансування: від 30% власних коштів забезпечує її учасник, а 70% держава. Цими коштами можна оплатити будь-які витрати, які пов’язані з погодженим проектом висадки насаджень. Детальніше тут.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.