Жінка з села Новоселівка виготовляє крафтову продукцію з власної пасіки

Жителька села Новоселівка Арцизької громади Марина Пальчук — спадкова пасічниця. Справу переняла через кілька поколінь. Почалося все з її прадіда. 

Окрім меду, родина Пальчук виготовляє прополіс, пилок та віск. Зокрема, останній має високий попит у хендмейд-майстрів, які з натурального воску виготовляють свічки.

Про це розповіли на сторінці Арцизької громади у Фейсбук.

Сьогодні в родині тримають 50 вуликів.

«Бджільництвом займається не одне покоління нашої родини. Почалося все з прадіда, потім мій дідусь займався медом, потім мої батьки, а тепер і я з сином та молодшим братом та сестрою», — розповіла Марина. 

Серед постійних покупців медової продукції не лише друзі та знайомі Марини та її батьків, а й місцеві мешканці та жителі сусідніх громад. Останнім часом про крафтовий бізнес родини дізнаються все більше людей.

«Уся наша родина, від батька до онуків, задіяна у різноманітних процесах бджолярства: від догляду за бджолами (розмноження та профілактика від шкідників), ремонту та встановлення вуликів, висадки медоносних рослин, викачки меду та підготовки до зимівлі сімей до звітування перед податковою, закупівлі тари, реклами, налагодження збуту та доставки споживачеві ароматного та корисного натурального продукту», — зазначила пасічниця. 

Минулого року спробувала подати заявку на грант і отримала підтримку від французької організації АCTED. Ця підтримка стала рятівною. Минулого року через теплу осінь на їхній пасіці загинуло багато бджіл. Завдяки грантовим коштам родина змогла відновити пасіку: закупили нові вулики, у Кілії придбали бджолопакети «Карпаток».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.