Родина з Полтавщини отримала обладнання для виробництва власного молока

Подружжя Інна та Євген Градови з села Вечірки Пирятинської громади, власники молочної ферми. У рамках проєкту «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей сільських жителів та екоорієнтовного зростання» отримали сучасний ремонт та нове обладнання для ферми.

Про це інформує Пирятинська громада.

До проєкту у родини було 5 корів, зараз — сім дійних корів і троє теличок. Отримане молоко реалізують населенню та місцевим товаровиробникам. 

«У рамках проєкту відремонтовано сарай: перекрито дах, виконано всі внутрішні роботи, здійснено електромонтаж, налагоджено водопостачання. Також було закуплено гумові килимки для корів, автоматичні поїлки, танк-охолоджувач молока і молокопровід для збору молока»,  — повідомили у пресслужбі.

Нині молочна ферма має модернізоване виробниче приміщення, налагоджений комфорт для тварин, а сучасне устаткування підвищили якість молока — худоба стала більш спокійною, рівень її молочної продуктивності також зріс. В середньому надій на одну корову — 20 л за добу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.