Суниця в Україні подорожчала на третину

На ринку ягід поки переважає пропозиция якісної садової суниці. Прохолодна погода затримала дозрівання ягід у місцевих ггосподарствах, тому виробники пропонують до продажу по 65-100 грн/кг ($1,63-2,51/кг), що в середньому на 27% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Про це зазначають аналітики East-fruit.

«Ціна на суницю садову в Україні сьогодні в середньому на 23% вища, ніж в аналогічний період минулого року. За словами операторів ринку, ціна на суницю садову, ймовірно, буде знижуватися в міру збільшення пропозиції цієї ягоди з місцевих господарств»,  — кажуть аналітики.

Відновлення стабільної погоди таки сприятиме дозріванню решти ягід, що збільшить пропозицію на ринку, після чого ціна на ягоди значно знизиться. 

Раніше Zemliak.com розповідав, захистити ягоди полуниці від довгоносика допоможе посадка на грядці цибулі і часнику. Якщо стрілку обрізати, то неприємний для жуків запах посилиться.

Також досвідчені садівники, під час формування бутонів, обприскують ягідні посадки настоєм гірчиці, часнику або тютюну. Потрібно 200 г речовини розчинити у відрі з водою.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.