Комунальне підприємство в селищі Теофіполь вирощуватиме полуницю

Комунальне підприємство «Теофіпольлісвод» на Хмельниччині буде вирощувати полуницю (суницю садову): тут уже заклали плантацію для вирощування полуниці на високих грядках під мульчуючою плівкою.

Про це ідеться в матеріалі «Українські громади не здаються: як працюють комунальні агрофірми» на Zemliak.com.

«Ми продовжуємо активно розвиватися та відкривати для себе нові напрямки роботи нашого підприємства. Було прийнято рішення спробувати вирощувати полуницю  — одну із найпоширеніших ягід. Полуниця — дуже смачна садова ягода, яка містить так званий гормон радості, що допомагає легше переносити погіршення настрою і радіти життю!», — кажуть у комунальному підприємстві.

Вирішили вирощувати полуницю на високих грядках під мульчуючою плівкою. оскільки це дає можливість створити комфортні умови для розвитку ягід та отримати «швидкий» урожай (ягоди з’являються на 10–14 днів раніше). 

Отож, підготовлені високі дворядкові грядки було накрито мульчуючою плівкою та закріплено  землею.

Чорна плівка обмежить зростання бур'янів, не дасть волозі швидко висихати, але в той же час не буде затримувати її. 

Разом з цим, на грядках було проведено крапельний полив, що дозволить  оптимізувати витрати води та забезпечити оптимальні умови для росту рослин.

Висаджено полуницю сорту Зенга Зенгана (відомий середньостиглий сорт), яка була заморожена шоковим методом, що дає можливість зберегти гарний стан саджанців.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.