На Одещині запрацює крафтова виноробня

Аргентинські інвестори на території Бородінської громади Одеської області займатимуться виноградарством та крафтовим виноробством.

Для цього було орендовано землю з вже наявними посадками винограду (84 гектари), а також придбано ділянку у 20 гектарів для закладення нового виноградника.

Про це стало відомо з видання Юг.Today.

Відомо, український бренд Big Wines, що входить до Міжнародної групи компаній Vinos de La Luz, яка має свої виноробні зокрема в Аргентині, розташований у Бородінській громаді.

Читайте також: У селі Бутенки запрацювала автентична сироварня

Місцева влада запровадила для інвесторів спеціальні пільги — звільнення в повному обсязі (100%) від сплати земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками на період реконструкції або будівництва об’єктів у таких сферах, як зелена енергетика, переробка сільськогосподарської продукції, тваринництво, туризм та виробництво.

«Звільнення від земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками має створити сприятливий інвестиційний клімат, підтримати підприємництво та зростання економіки»,  — коментує голова Бородінської громади Іван Кюссе.

Наразі на виноградниках Big Wines у громаді працевлаштовано близько 20 осіб. Перші результати планують побачити вже цієї осені. Як зазначалося, компанія отримала у користування готовий виноградник, якому 17 років, а також, планується висадка нового.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.