Завезена в Україну польська картопля провокує ріст цін на бульбу

Цього тижня на українському ринку вкотре зросли ціни на картоплю. Картопля надходить у продаж вже по 18-25 грн/кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Високі ж ціни на картоплю стимулюють імпорт — наразі окрім української продукції на внутрішньому ринку продається також картопля виробництва Польща.

«Пропозиція місцевої картоплі під час збирання була обмеженою через відносно низький урожай у багатьох областях. Також вони повідомляли про проблеми з якістю місцевої картоплі. Сьогодні картопля на внутрішньому ринку України вже реалізується в середньому в 4 рази дорожче, ніж в аналогічний торішній період», — кажуть фермери. 

Наразі запаси картоплі високої якості в українських господарствах дуже обмежені, тоді як попит на цю продукцію продовжує підвищуватися, особливо в сегменті високоякісної продукції.

При цьому більшість великих гравців ринку впевнені в подальшому зростанні цін у цьому сегменті. Зараз цінове зростання “підігрівається” інформацією про можливу нестачу пропозиції якісної картоплі в українських господарствах до завершення поточного сезону.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.