Ветеранка Юлія Матвієнко створила власну птахоферму

Волонтерка із Запоріжжя Юлія Матвієнко створила і розвиває власну птахоферму, а розширити їй бізнес допоміг Український ветеранський фонд Мінветеранів. На розвиток власної справи підприємиця отримала від держави 250 тисяч гривень для розвитку власної ферми, де зараз є близько 2000 курей. 

Про це повідомляє пресцентр Мінветеранів.

«Ми починали з кількох десятків курей. Потім якось знайомі, в яких я закуповувала корми сказали: «В нас там ферма покинута стоїть, може ви купите?». І ми погодилися», — розповідає Юлія Матвієнко.

На останні кошти придбала господарство. Разом із чоловіком і дітьми поступово відновлювала будівлі і налагоджувала бізнес.

«Спершу я придбала промисловий інкубатор, де вилупилось 1000 курчат. Можливості утримувати пташенят тоді не було, тому більшість продали. Покупцями були переважно знайомі та сусіди», — поділилась досвідом фермерка.

Для економіста за освітою та з досвідом їй не було труднощів скласти бізнес план та подати документи до УВФ на участь у конкурсі. До того ж, фахівці Фонду надавати всі необхідні консультації та допомогу для бажаючих.

У 2015 році Юлія Матвієнко пішла на фронт, аби поруч із чоловіком боронити Україну. Тоді у неї вже було двоє дітей, але вона не змогла стояти осторонь. Спочатку приїжджала в зону бойових дій як волонтер, а потім вирішила стати до лав військових.

До мирного життя Захисниця-снайперка повернулася лише через п’ять років. Захисниця почала будувати першу ферму у себе на подвір’ї. Крім курей на власній птахофермі утримувалися гуси, перепілки, качки. Крім того, ветеранка продовжувала волонтерити та допомогала своїм побратимам із працевлаштуванням. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.