Родина фермерів отримала від Уряду грант на нове обладнання

У селі Нижня Вовча, що на Львівщині, ферма Василя Медведюха «Радич-2» отримала 250 тис грн від урядового проєтку «єРобота».

Про це інформує Львівський обласний центр зайнятості.

Як розповів сам Василь Медведюх, він починав з 10 корів, тепер на фермі майже 30. До 2026 року планує збільшити поголів’я худоби до 50.

«Маємо маленьку сироварню. Влітку вдається за тиждень виготовити 250-300 кілограмів. Я придбав гноєприбиральний транспортер, уже переробив стійла для його встановлення. За грантові кошти також закупили гумові килимки для корів», — повідомив Василь Медведюх.

Дізнавшись на одній із конференцій для сільгоспвиробників про урядовий проєкт «єРобота», Василь Медведюх вирішив скористатися програмою. Написав бізнес-план, подав заявку через портал «Дія», а невдовзі отримав позитивне рішення та 250 тисяч гривень для закупівлі нового обладнання.

Через війну туристичний напрям бізнесу родина Медведюхів згорнула. Після перемоги планують знову приймати на своєму ранчо гостей. В планах рокласти веломаршрут, організувати безпечне катання на човні, відновити поїздки на бричці.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.