Волинянин створив бізнес на спаржі

Найбільші плантації спаржі розташовані в Устилузькій громаді, що на Волині. Їх власник  — Олександр Сидорчук, на 40 гектарах вирощує різні сорти.

Про це ідеться у сюжеті телеканалу Конкурент ТВ.

«Був в мене такий добрий товариш, поляк, і він займався вирощуванням спаржі. Для мене це було також така нова культура, цікава культура. Він каже: «Ну, попробуйте в Україні посадити, чи у вас добра земля буде». Ну, ми щось взяли в нього пару саджанців. Трошки щось посадили. Приїхав він до нас у гості. Каже: «Слухайте, у вас така супер спаржа росте. Така добра у вас земля». І якось з того моменту помаленьку почалося. Пізніше, звичайно, ми почали шукати якісь кращі сорти. Зараз беремо Голландські гібриди», — каже фермер Олександр Сидорчук.

Зараз підприємство збільшилось у рази. Виявляється, що український чорнозем добре підходить для вирощування спаржі. Хоча сезон триває лише два місяці — цього вистачає.

Зрізати ж спаржу потрібно, коли пагінці досягають 20-23 см заввишки.

Нині волинська спаржа відома далеко за межами області та навіть України. Здебільшого її збувають через супермаркети. За кордоном вона має неабиякий попит.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.