На Тернопільщині 23 села потрапили в карантин через сказ

На Тернопільщині у 23 селах запровадили карантинні обмеження через захворювання кота на сказ. Зокрема, в селі Самолусківці Чортківського району.

Також до загрозливої зони віднесли: село Личківці, Трибухівці, Городниця Гусятинської територіальної громади. 

Про це повідомляє видання Тернополяни.

Водночас, запровадили карантинні обмеженя щодо захворювання кота на сказ в господарстві сім’ї, яка проживає в селі Соколів Чортківського району та населених пунктах загрозливої зони: села Русилів, Скоморохи Золотопотіцької територіальної громади. 

«Також через сказ домашнього кота, карантинні обмеження запровадили у селі Пробіжна Чортківського району та населених пунктах загрозливої зони: сіл Жабинці, Коцюбинчики Васильковецької територіальної громади, Гадинківці, Товстеньке, Колиндяни,Великі Чорнокінці, Малі Чорнокінці Колиндянської територіальної громади, Швайківці, Шманьківці Заводської територіальної громади, Пастуше Чортківської територіальної громади».  — ідеться у повідомленні.

Через захворювання собаки на сказ в м. Копичинці Чортківського району та населених пунктах загрозливої зони: село Котівка, Емелівка, Теклівка, Чагарі Копичинецької територіальної громади теж запроаджено карантинні обмеження.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.