Кавуни в Україні вже дешевше, ніж минулого року

Ціни на кавун в Україні вже впали нижче, ніж минулого року.  На даний момент ціна на кавун із місцевих господарств уже опустилася до 10-17 грн/кг ($0,02-0,03/кг), що в середньому на 24% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Також в середньому на 24% нижчі, ніж у першій декаді серпня 2022 року. 

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. 

Негативну цінову динаміку у цьому сегменті виробники пояснюють різким збільшенням пропозиції кавунів над ринком. Через спекотну погоду темпи дозрівання цих баштанних у полях суттєво прискорилися. При цьому посуха, що спостерігається у південних областях, негативно позначається на якості кавунів, що посилює темпи зниження цін у даному сегменті.

«Реалізовувати кавун за нижчими цінами українські виробники змушені навіть за умов скорочення виробництва цієї продукції країни. Як раніше повідомляли аналітики проекту, основні регіони вирощування даних баштанних, зокрема Херсонська область, на сьогоднішній день перебувати під тимчасовою окупацією. Крім того, цього сезону з підриву Каховської ГЕС частину насаджень кавунів (Миколаївська область) було змито», — зазначили експерти.

При цьому самі виробники не виключають можливості подальшого цінового спаду в даному сегменті, оскільки щодня зростає пропозиція не тільки місцевого, а й імпортного кавуна, а попит при цьому оцінюється як невисокий.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.