До законопроєкту 8401 внесли ряд податкових правок

Набуття чинності Закону 8401 перенесено на 1 серпня 2023 року. Разом з тим, встановлено мораторій на певні види перевірок (зокрема, на більшість перевірок 1-2 групи платників єдиного податку) та обмежено підстави для включення платників податків до планових перевірок.

Про це повідомив Данило Гетманцев, народний депутат.

Водночас, під час роботи над законопроєктом, розроблено для платників податків чіткі перехідні правила під час переходу зі сплати 2% єдиного податку на сплату інших податків.

«Пропонується не враховувати «технічний борг» за квітень 2022-липень 2023 під час визначення можливості платника ЄП залишатись на спрощеній системі. Також збережено можливість добровільної сплати єдиного податку та ЄСВ для платників 1-2 групи, що мали податкову адресу на територіях бойових дій (в тому числі можливих бойових дій) та на окупованих територіях», — повідомив нардеп.

Документом передбачено, що не застосовуються штрафи та пеня за несвоєчасне погашення податкового боргу у випадку, коли борг був самостійно відкорегований платником до нульових показників.

Зазначається, передбачено звільнення від фінансової відповідальності за порушення у сфері РРО (крім торгівлі підакцизними податками), якщо вони були вчинені на територіях, включених до Переліку Наказу Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309.

Посадовець повідомляє, скасовано касовий розрив між включенням до складу податкового кредиту послуг отриманих від нерезидентів з відображенням по них зобов’язань.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.