Грантова програма Роби своє профінансує 80 бізнес-проєктів

Цьогоріч благодійний фонд «МХП-Громаді», який був організатором конкурсу «Роби своє», підтримав 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 млн грн. 

Про це інформує пресслужба МХП.

Всього було отримано 615 заявок від малих підприємців з усієї країни. Зокрема, найбільше бізнес-ідеї подавали в Київській (22%), Черкаській (12%), Дніпропетровській (11%), Вінницькій (9%) та Львівській (9%) областях.

Найбільше поданих проєктів стосувалися:

  • продовольча безпека — 38%
  • побутові послуги — 27%
  • крафтове виробництво — 13%. 

«Конкурс «Роби своє» щороку все більше стимулює розвиток підприємницької активності та малого бізнесу в Україні – створює екосистеми успішних підприємців у невеликих громадах. Оскільки проєкти-переможці отримають не тільки фінансову підтримку, але й кваліфіковану експертизу - кожен з них має потенціал створити нові робочі місця, забезпечити економічний розвиток та підвищити рівень життя в своїй громаді», — розповідає Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду «МХП-Громаді». 

Проєкти-переможці конкурсу представляють широкий спектр інноваційних підприємницьких ідей. Так, підприємець з Вінниччини запропонував започаткувати виробництво «здорових» корисних снеків. Це — сушені овочі, фрукти та ягоди, в яких завдяки спеціальній технології, зберігатиметься 95% вітамінів. Такі “корисні чипси” зберігаються близько року. 

Читайте також: Easy Business Grant: 10 тисяч доларів на розвиток та підтримку вашого бізнесу

Також було звернуто увагу на важливість бізнесів для громади: від локальних перукарень до підтримки ферм чи теплиць. Адже в пріоритеті — підтримка продовольчої безпеки та розвиток і відновлення громад.

Організатори наголошують: попри війну виробництво, як продуктів, так і інших товарів, продовжує розвиватися.

Експертами конкурсу бізнес-ідей стали підприємці, викладачі та керівники впливових організацій: Павло Мороз, директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП, Анна Гладка, підприємниця й випускниця програми Professional Fellows Program (США), Роман Сластьон, генеральний директор Асоціації Ukrainian Agribusiness Club та Артем Корнецький, співзасновник й керівник School of ME.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.