Садівникам поновили експорт фруктів до ЄС

Європейська Комісія прийняла регламенти щодо скасування обмежень експорту садивного матеріалу яблуні, сливи та аличі з України до країн ЄС. 

Підприємцям для здійснення експорту потрібно виконувати фітосанітарні вимоги, визначені спеціальним додатком до відповідного регламенту.

Про це інформує Урядовий портал.

«Відновлення експорту садивного матеріалу до країн ЄС, на який було введено тимчасову заборону відповідно до Регламенту 2018/2019 з 14 грудня 2019 року, було можливе виключно після проведення EFSA аналізу фітосанітарного ризику щодо карантинних шкідливих організмів яблуні та сливи», — ідеться у повідомленні.

Аналіз фітосанітарного ризику здійснюється EFSA на підставі технічного досьє, що надається Україною для підтвердження готовності експортувати ці рослини. 

Зазначається, що для здійснення експорту садивного матеріалу яблуні, сливи та аличі до країн ЄС суб’єктам господарської діяльності потрібно виконувати спеціальні фітосанітарні вимоги, визначені додатком VII до Регламенту 2019/2072, в тому числі встановлення місць виробництва або виробничих ділянок, вільних від карантинних шкідливих організмів ЄС.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.