Ягідний кооператив Файна поляна почав власну заморозку ягід

Саранчуківська громада, що на Тернопільщині, закупила заморожувальне обладнання для ягідного кооперативу «Файна поляна».

Про це інформує Децентралізація.

«За рахунок участі в реалізації мікрогранту від Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (SALAR International) громада підсилила кооператив «Файна поляна» закупівлею заморожувального обладнання. Це дало змогу збільшити кількість робочих місць у такі скрутні часи», — ідеться у повідомленні.

Як повідомив Володимир Петровський, голова гроади, минулого 2021 року люди в громаді здали тільки малини 68 тон до кооперативу. Цього року — в два рази більше 124 тони. Прямої вигоди громаді практично нема, тому що люди вирощують ягоди на власних земельних ділянках і вони не платять жодних податків. Але вони заробляють гроші на життя тут. 

Декілька заготівельників, які приймають продукцію на місцях, зареєстровані фізичними особами підприємцями, от вони й платять податки. Люди минулого року з сіл заробили 5,8 мільйонів гривень, а цього року через війну ціна на ягоду впала в два рази, але, навіть незважаючи на це, вони заробили 7,5 мільйонів гривень.  

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.