російські війська знищили найбільше підприємство виробництва яєць

У Маяках, що на Донеччині, зс рф знищили велике підприємство, яке виробляло півмільйона курячих яєць на добу, загинуло понад 800 тисяч курей. Працівники птахоферми не постраждали. 

Внаслідок російських обстрілів було зруйновано всі будівлі, перебито комунікації, розбито обладнання, загинув вся птиця. Збитки підприємства лише від загибелі курей склали 120 мільйонів гривень, загальні — ще підраховують.

Про це повідомила Тетяна Ігнатенко, прессекретарка Донецької обласної військової адміністрації.

Яйця, які виготовлялися на підприємстві, продавали у Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях під торговою маркою «Фенікс». Власники дали таку назву, бо змогли відродити виробництво під Святогірськом після того, як російські війська у 2014 році знищили підприємство у Луганській області.

«Півмільйона яєць щодня. 800 тисяч голів птиці — дорослого та молодняку. Це було одне з найпотужніших у Донецькій області підприємств з виробництва яєць. Було», — розповіла Ігнатенко.

За її словами, з 1 травня російські військові методично обстрілювали підприємство ракетами та артилерією. Причому кожен обстріл починався під кінець робочої зміни, коли працівники виходили з цехів.

«О 17:30 люди закінчували роботу, виходили з цехів, і за кілька хвилин починався обстріл — саме тоді, коли всі вже були на вулиці та прямували до транспорту», — розповіла Ігнатенко.

На той момент на підприємстві працювали понад півтори сотні людей. Після перших обстрілів директор підприємства Ігор Зінковский, за його словами, вже не наполягав, щоб люди виходили на роботу.

Зараз, коли російські військові відступили, працівники почали повертатися на підприємство: потроху латають дахи, забирають мертвих птахів, відновлюють комунікації.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.