Картопля в Україні продовжує знецінюватись

Аналітиками міжнародного проекту EastFruit зафіксовано чергове зниження цін на картоплю на українському ринку. Таким чином, гуртові партії картоплі з місцевих господарств пропонуються в діапазоні 3,5-6,0 грн/кг ($0,09-0,16 /кг).

Про це повідомив аналітичний центр проекту EastFruit.

«Наприкінці минулого тижня загальний діапазон оптових цін на картоплю ще був на рівні 4,0-7,0 грн/кг ($0,11-0,19/кг). І як повідомляли учасники ринку раніше, подальшого зниження цін у сегменті картоплі не буде, оскільки вести реалізацію продукції за нижчими цінами буде економічно недоцільним», — йдеться у повідомленні.

При цьому факт залишається фактом, і ціни на «другий хліб» в Україні й надалі знижуються. Професійні виробники виділили відразу кілька факторів, що призвели до зміцнення негативних цінових тенденцій у сегменті картоплі. Як уже неодноразово повідомлялося раніше, пік збирання картоплі в Україні збігся з періодом дощів, через що на ринку з'явилися великі обсяги продукції, що не підлягають тривалому зберіганню.

Щодо загальних запасів картоплі цього сезону, то врожайність була відзначена на високому рівні, як у комерційних виробників, так і в господарствах населення. Ще один важливий фактор, що спричинив подальше зниження цін на картоплю, це бажання фермерів «скинути» максимально можливі обсяги картоплі.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.