З України вийшли 6 суден з сільгосппродукцією

З українських портів у понеділок, 20 вересня, вийшли шість суден із продовольством, отримавши дозвіл на це від спільного координаційного центру (СКЦ), повідомляє ООН.

Вивезено було 212 580 тонн зерна та інших продуктів харчування у рамках чорноморської «зернової ініціативи.

Про це повідомляє Interfax. 

В ООН уточнили, що судна Arcturus (69 080 тонн пшениці) і Gulmar (16,3 тис. тонн пшениці, 17 350 тонн кукурудзи та 8 350 тонн ячменю) прямують до Іспанії. Суховантажі Akson Sara (30,7 тис. тонн кукурудзи) та Fulmar S (4,4 тис. тонн соняшникового шроту та 3,4 тис. тонн ріпакового шроту) вирушили до Італії.

Крім цього, судно Tomahawk перевозить до Китаю 60 тис. тонн соняшникового шроту, а судно Esence доставить 3 тис. тонн пшениці до Туреччини.

«Станом на 19 вересня загальний тоннаж зерна та інших продуктів харчування, експортованих із трьох українських портів, становить 3 886 995 тонн. Загалом на сьогодні було дозволено рух 365 суден — 196 на прибуття в українські порти та 169 — на вихід із них», — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось раніше, у Стамбулі 22 липня за участі ООН, України, Туреччини та росії відбулося підписання двох документів щодо створення коридору для вивезення зерна з трьох українських портів — «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний».

Читайте  також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.