На занедбаній фермі в селі Узин створили автоматизовану птахофабрику

В селі Узин, що на Івано-Франківщині, запрацювала автоматизована птахофабрика.

Фермерське господарство з вирощування курей-бройлерів розташоване на колишній закинутій фермі. Нині тут працюють люди з навколишніх сіл.

Про це повідомляє Галицький кореспондент.

«Ця ферма, як у більшості наших сіл, була занедбана. А тепер, завдяки підприємцю, сьогодні вона розвивається, птиця вирощується і продається, на господарстві працюють люди», — зауважує Руслан Марцінків,  Івано-Франківський міський голова.

За здоров’ям птиці стежать лікарі. На господарстві розміщені три цехи, в яких і вирощується птиця. Головний оператор пан Василь каже, що вирощують її протягом 45 днів.

«Мікрокліматом, в якому знаходиться птиця, управляє комп’ютер. В курниках є спеціальні теплонагрівачі, які забезпечують необхідну температуру в приміщенні. Також для курчат налагоджена автоматична подача їжі та води», — ідеться у повідомленні.

Староста Узинсько-Добровлянського округу Оксана Шалаута каже, великий плюс для села, що тут розмістилося фермерське господарство, адже відкрилися нові робочі місця. Тут працюють багато людей з Узина та з навколишніх сіл.

Як наголошує Руслан Марцінків, в теперішній час просто необхідно розвивати сільське господарство. Адже коли країна воює, важливо, щоб були продукти та харчі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.