Жінка-фермер може отримати грант до 400 тисяч гривень

Міжнародна сільськогосподарська науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience оголосила про проведення освітньо-грантової програми для жінок-фермерок TalentA-2022. 

Цьогоріч компанія ухвалила рішення про збільшення грантового фонду програми TalentA — до понад 2,5 млн грн. Його розподілять між переможницями за рішенням членів експертної ради.

Про це повідомляє проект Womo.ua.

У компанії розповіли, що провідною темою цьогорічної програми буде антикрихкість, тобто стійкість у кризових умовах.

В умовах війни «TalentA-2022. Антикрихкість» є одним з соціальних проектів Corteva заради наближення Перемоги України. Курс має на меті допомогти жінкам, які задіяні в сільськогосподарському виробництві, впоратись із наслідками трагічних подій, що відбуваються на території України:

  • відновити та забезпечити життєздатність бізнесу
  • адаптуватись до нових реалій
  • управляти кризою і таким чином знизити ризики для продовольчої безпеки в громадах.

«Метою цьогорічної програми є зміцнення та відновлення жіночого фермерства в умовах повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України. Програма сприятиме розвитку антикризових навичок в учасниць та надасть їм можливість виграти гранти на для відновлення бізнесу та соціальної підтримки своїх громад», — ідеться у повідомленні. 

Своїм досвідом з учасницями ділитимуться відомі експерти викладацької та бізнес-спільноти. Також своїми передовими знаннями поділяться фахівці Corteva Agriscience. До участі у цьогорічній програмі з поглибленим рівнем антикризового навчання запросили учасниць TalentA минулих сезонів. Загалом учасницями «TalentA-2022. Антикрихкість» стали 45 жінок-фермерок віком від 23 до 70 років з 18 областей України.

Переможниці грантового конкурсу будуть визначені не пізніше 12 жовтня 2022 року. Вони візьмуть участь у Церемонії нагородження, яка відбудеться з нагоди Всесвітнього дня сільських жінок – 17 жовтня 2022.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.