Сільські підприємці можуть отримати грант до 15 тисяч євро

Українська соціальна академія відкриває реєстрацію на грантовий конкурс для підтримки мікро- та малих підприємств (ММП) в Україні. Перевага надаватиметься проектам, що охоплюють малі населені пункти у сільській місцевості України. Розмір гранту, який можуть отримати заявники, становить від 5000 до 15000 євро. 

Про це ідеться на офіційній Facebook-сторінці Української соціальної академії.

«Наша мета — підтримати проекти, спрямовані на пожвавлення соціального та економічного життя в сільській місцевості з прямою вигодою для всього населення місцевих громад», — зазначили організатори. 

Заявки приймаються відповідно до однієї із двох категорій:

  • Підтримка переміщеного бізнесу із територій, які серйозно постраждали від воєнних дій (на момент подання проєктної заявки), на території, які контролюються Урядом України з метою відновлення свого функціонування, враховуючи нові потреби ринку.
  • Підтримка бізнесу, власником якого є представник соціально-вразливих груп населення або бізнесу, де працевлаштованим є принаймні 30% осіб-представників таких соціально-вразливих груп як: особи з інвалідністю, сім’ї із понад трьома неповнолітніми дітьми, одинокі батьки, ветерани АТО (необхідно надати відповідну довідку разом з заявкою).

Грантова підтримка надаватиметься задля економічного відродження за наступними напрямами підприємницької діяльності:

  • Продовольча безпека (виробництво, переробка, ланцюги постачання, роздрібна торгівля)
  • Безпека сільського господарства (придбання палива, добрив, насіння, пестицидів, обладнання тощо)
  • Медична безпека та охорона здоров’я (придбання ліків, медичних товарів, надання соціально-психологічної підтримки (для дітей, літніх людей, ВПО тощо)
  • Безпека транспорту та логістики (зберігання, транспортування, розподіл продуктів харчування, ліків, обладнання для виробництва продуктів та ліків тощо).

Грантова програма спрямована на зміцнення мікро- та малих український підприємств для надання підтримки бізнесу, створення нових робочих місць для внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) та місцевого населення у приймаючих громадах задля зміцнення економіки на національному та місцевому рівнях. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.