В Україні змінилась закупівельна ціна на свинину

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 13-19 грудня 2021 року: 44-45 грн/кг на свиней живою вагою.

Про це повідомили Meatnews.

Ціни на живих свиней і птицю в Україні в грудні почали зменшуватися. Однак ціни на свиней все ще будуть залишатися в Україні вищими за ціни на свиней в країнах ЄС.

«Подальша ціна на свиней в Україні в значній мірі буде залежати від імпорту свинини аж до 2 кварталу 2022 року», — повідомили експерти. 

Ціни на свиней в Західній Європі знаходяться на історичному мінімумі. На німецькій біржі VEZG ціна на наступний тиждень на напівтуші кондиційних свиней збереглася на позначці в 1,23 євро/кг (37 грн/кг), на напівтуші свиноматок 0,63 євро/кг (20 грн/кг), на 25 кг поросят — 20 євро/голова (617 грн/голова). Ціни вказані без ПДВ.

На польській біржі Cennik Rolnicze середня ціна на живець тримається на позначці — 4,2 злотий/кг (27 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 3,4-5,0 злотих/кг (20-33 грн/кг).

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.