На Кіровоградщині розвиватимуть соціальне підприємництво

У Кіровоградській області на початку червня 2021 року презентували Лабораторію соціального підприємництва.

Про це повідомили в Кіровоградській ОДА.

«Лабораторія соціального підприємництва Кіровоградської області забезпечуватиме територіальні громади інформацією та консультаціями щодо надання комплексних послуг існуючим та починаючим соціальним підприємцям, налагодження їх комунікацій з потенційними партнерами, пошуку фінансових інструментів для організації їх діяльності, підвищення їх конкурентоспроможності», — пояснила Світлана Лобанова, заступниця голови Кіровоградської ОДА.

Чиновниця наголосила, що такий проект є актуальним для місцевих громад, зокрема в сільській місцевості, оскільки розвиток соціального підприємництва і залучення до цього якомога більшого кола потенційних учасників сприятиме сталому економічному розвитку на місцях, створенню нових робочих місць, наповненню місцевих бюджетів та в подальшому вирішенню широкого кола соціальних питань.

Проект реалізується Європейським Союзом в рамках програми EU4Youth громадською організацією Egalite International (Егаліте Інтернейшнл).

Для довідки

Соціальне підприємництво — використання стартапів та інших засобів підприємництва для розробки, фінансування та реалізації рішень соціальних, культурних або екологічних проблем.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.