В Україні перестануть продавати тепличний помідор — думка

Ціни на тепличний томат в Україні вже в середньому на 10% нижчі, ніж за аналогічний період минулого 2020 року. Наступний оборот місцевого томату має розпочатися у лютому, але на сьогоднішній день це залишається під питанням.

Більшість представників тепличних комбінатів ще не визначилися, чи вирощуватимуть вони томати в наступному обороті у зв'язку з різким зростанням цін на енергоносії.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit . 

Українські виробники змушені знижувати ціни на тепличний томат, незважаючи на те, що поточний оборот під цією культурою вже добігає кінця.

«Основною причиною здешевлення тепличного томату стала присутність на ринку великих обсягів некондиційної продукції. Так як, на сьогоднішній день багато тепличних комбінатів проводять зачистку поточного обороту і прагнуть якнайшвидше розпродати залишки томатів, якість яких найчастіше оцінюється нижче середнього»,  — кажуть аналітики. 

На середину листопада місцеві тепличні комбінати відвантажують томати по 20-27 грн/кг, що в середньому на 18% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

«На даний момент на українському ринку основну пропозицію становить турецький томат, постачання якого в Україну розпочалося на початку поточного місяця», — ідеться у повідомленні. 

Імпортні томати надходять у продаж по 22-30 грн/кг, що в середньому на 14% дешевше, ніж на перші партії цієї продукції.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.