Сучасні громадські простори запрацювали в селах на Чернігівщині

У п’ятницю 10 вересня в селах Галиця та Перемога Лосинівської громади Чернігівської області відкрили інформаційно-дозвіллєві простори. Вони облаштовані на базі бібліотек, у приміщеннях колишніх сільських рад, пише Український кризовий медіа-центр.

За сприяння Програми USAID DOBRE у цих просторах створили комфортні умови для роботи та відпочинку, провели Інтернет. Громада за власні кошти зробила ремонт. Програма DOBRE придбала обладнання та меблі. 

У громадських просторах мешканці сіл зможуть попрацювати за ноутбуком, зробити ксерокопію та роздрукувати документи. Для найменших відвідувачів є настільні ігри, розмальовки. Також встановили проєктор, завдяки якому можна переглядати кіно. Громада тут планує проводити різноманітні заходи для дітей, молоді та дорослих. 

«У рамках співпраці з Програмою DOBRE ми вирішили створити громадський простір у селі Галиця, адже це другий за кількістю жителів населений пункт громади, де проживає 1400 людей. Тут мешканці села зможуть отримати адміністративні послуги, скористатися Інтернетом, приємно провести час у колі однодумців», — говорить голова Лосинівської селищної громади Анатолій Стрілець.

За словами заступниці голови Лосинівської громади Оксани Мелашенко, інформаційно-дозвіллєві простори були створені, передусім, для того, щоб модернізувати сільські бібліотеки, зробити їх більш популярними. 

У рамках подальшої співпраці з Програмою DOBRE у громаді планують відкрити мобільний кінотеатр, Агенцію місцевого розвитку з коворкінгом, бізнес-парк та відремонтувати дороги.

«Я дуже радію, що ми знайшли такого партнера як Лосинівська громада. Сподіваюсь, що ви отримаєте задоволення та користь від використання цих громадських просторів», — зазначив Браян Кемпл, керівник Програми DOBRE Браян Кемпл. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.