В Україні розробляють методику оцінки енергоефективності ключових систем

Держенергоефективності працює над розробкою методики оцінки потенціалу енергоефективності газотранспортної системи, системи передачі електричної енергії, газорозподільної системи, системи розподілу електричної енергії, повідомляє прес-служба відомства.

 

Цьому питанню була присвячена робоча нарада, ініційована Агентством за участю представників Держенергонагляду, НКРЕКП, Оператора ГТС України, НЕК «Укренерго».

«Рівень енергоефективності потрібно підвищувати не лише у будівлях, підприємствах, транспорті, а й у сфері передачі та розподілу електричної енергії, транспортування та розподілу природного газу. На це спрямована стаття 15 Закону України «Про енергетичну ефективність», — повідомив Андрій Махмуров-Дишлюк, директор Департаменту розвитку енергоефективності Держенергоефективності.

Так,  відповідно до згаданого Закону оператори системи передачі та оператори системи розподілу кожні 5 років до 1 березня здійснюють оцінку потенціалу енергоефективності газотранспортної системи, системи передачі електричної енергії, газорозподільної системи, системи розподілу електричної енергії в Україні.

Оператори системи передачі та оператори системи розподілу надсилають результати оцінки потенціалу енергоефективності зазначених систем до Держенергоефективності та НКРЕКП.     

Оцінка містить перелік заходів та обсягів фінансування для реалізації економічно ефективних рішень для підвищення рівня енергоефективності мереж.

Заходи з енергоефективності є пріоритетними для включення до інвестиційних програм розвитку відповідних систем.

Зазначена оцінка буде проводитися відповідно до методики, яка наразі розробляється із урахуванням вимог актів законодавства Європейського Союзу, рішень Енергетичного Співтовариства.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.