Уряд Швейцарії та QFTP нададуть гранти до 5 тисяч франків на підтримку молочних ферм у регіонах, які постраждали від воєнних дій

В межах Плану екстреного реагування QFTP має на меті надати підтримку надавачам послуг в молочному секторі в реалізації діяльності, що сприятиме відновленню  малих та середніх підприємств (МСП) в регіонах, які постраждали від воєнних дій.

Зокрема, така підтримка стосуватиметься діяльностей, націлених на допомогу  МСП шляхом надання практичних консультацій щодо відновлення продуктивності стада, надання ветеринарних послуг та покращення якості та безпечності сирого молока.

Командою QFTP у компоненті «Молочний сектор» вже було організовано чотири раунди конкурсу заявок для підтримки діяльності з обміну знаннями для надавачів послуг у молочному секторі шляхом запровадження процедури визначення пріоритетності пропозицій відповідно до заздалегідь визначених критеріїв.

Для цілей цього конкурсу також будуть використані відповідні Критерії прийнятності, що адаптовані до нагальних потреб сектору в постраждалих регіонах. Ознайомитися з Критеріями прийнятності можна тут.

Ключова інформація щодо процедури пріоритезації:

Один надавач послуг може подати більше однієї заявки. Кожну заявку на підтримку буде розглянуто окремо і кількість заявок від одного надавача послуг не може вплинути на кінцеве рішення QFTP щодо підтримки будь-якої з них. 

Всі запити ранжуватимуться від найвищого до найнижчого на основі системи балів. Загальна кількість відібраних заявок залежатиме від розподілу бюджету заявників із найбільшою кількістю балів.  

Сума індивідуальної підтримки становитиме від 3000 до 5000 швейцарських франків та буде залежати від загальної кількості поданих заявок.

Далі, всі відібрані заявки пройдуть процедуру фінального погодження Державним Секретаріатом Швейцарії з економічних питань.

Всі надавачі послуг, які подали заявки отримають електронні листи, які міститимуть інформацію щодо рішення про підтримку заявки. 

Порядок подання заявок: 

Пропозиції на участь у конкурсі для надавачів послуг в молочному секторі приймаються до 12 травня 2023 року на пошту info@qftp.org до 18:00 з обов’язковим зазначенням теми листа: «Заявка на участь у конкурсі для надавачів послуг в молочному секторі».

Усі пропозиції, отримані після 18:00 12 травня 2023 року будуть відхилені.

Оголошення результатів конкурсу відбудеться 22 травня 2023 року.

Діяльність в межах фінансової підтримки QFTP має бути завершена до 23 червня 2023 року.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.